Archyvas December, 2008

Pasaulis “mobilizuojasi”

2008-12-30, 12:31

Remiantis TeleGeography komanijos paskelbtais duomenimis - 45 procentai visų tarptautinių skambučių yra padaromi į mobiliuosius telefonus.

TeleGeography skelbia ir dar įdomių faktų. Pavyzdžiui pasaulinė tarptautinių pokalbių rinka, 2007 metais sudarė 343 milijardo minučių, o 2008 prognozuojama 385 milijardo minučių.

Matant statistiką, norisi diskutuoti, kas galėjo įtakoti tarptautinių pokalbių į mobilius tinklus augimą. Mano nuomone viena iš didžiausių įtakų yra ES reguliavimas ir naujų technologijų, kaip Skype įsiskverbimas į rinką. Technologijos skatina bendravimą ir kaip yra išsireiškęs vienas mūsų klientų - “Žmonės nesusitikinėja, viską galima išspręsti mobiliu telefonu”. Keista, kad mums aukštųjų technologijų bendrovei, akis į akį bendravimas išlieka prioritetu.

Nokia - IDĖJŲ PROJEKTAS

2008-12-29, 17:37

Skaitinėdamas Alec Saunder blog`ą, radau, kad gruodžio pradžioje Nokia paleido įdomų socialinio tinko eksperimentą - savotišką idėjų erdvę, kurioje gali rasti įvariausių idėjų. Net nekreipiant dėmesio į tikrai gerą dizaino, bei realizacijos sprendimą, po beveik mėnesio gali rasti įvairiausių minčių, kurios greičiausiai pakeis kasdienybę netolimoje ateityje.

Pirmoji, man užkliuvusi idėja yra - “The Internet and the real world become the same place”. Idėjos autorius Ari Jaaksi. Nepaisant šiek tiek komplikuotos anglų kalbos, pasižiūrėkite idėjos autoriaus pristatymą YouTube.

O aš norėčiau pafantazuoti ir pasakyti, kokias galimybes ši technologija atveria paprastam žmogui.. Iš tiesų, jau šiandien mobilaus ryšio operatoriai gali nustatyti žmogaus buvimo vietą, tačiau ši informacija yra kur kas vertingesnė, jei pasitelki savo vaizduotę…

- kai esi kinoteatre mobilaus ryšio tiekėjas galės visus įeinančius skambučius peradresuoti į balso paštą ir pasakyti, kad šiuo metu Martynas kine ir pabandykite paskambinti po valandos
- kai esi parduotuvėje, galėsi sulaukti SMS žinutės su vertingu patarimu, ką šiuo metu geriausiai įsigyti AKROPOLIO maksimoje (tikiuosi, kad šios mano idėjos niekas neįgyvendins, nes tai būtų per daug žiauru iš vartotojo pusės)
- informacinės sistemos galės žinoti, kur yra konkretus žmogus - t.y. jei sekretorė nori sujungti, o direktorius šiuo metu išvykęs, tai bus galima matyti iš kart (tarp kitko, mūsų partneriai Mitel Networks jau gamina stacionarius telefonus, kurie jaus ar šalia yra mobilus telefonus ir taip galės pasakyti, ar žmogus yra kabinete)
- skambindamas žmogui, gausi pranešimą, kad šiuo metu žmogus yra Amerikoje ar Egipte, ar tikrai norite jam skambinti?

Aišku, atsiras daug privatumo niuansų, bet juos galima išspręsti, o toks virtulaus ir realaus pasaulio “apjungimas” yra ateitis.

Vėliau aprašysiu, dar kelias mintis, kurias radau Nokia IDEAS projekte.

Metas keistis

2008-12-28, 22:40

Artėjant Naujiems jaučio metams nusprendėme atnaujinti visus savo web`us. Turime keletą naujoviškų minčių bei idėjų, todėl apie kiekvieną atnaujinimą ir jo pasisekimą stengsimės rašyti savo blog`e.

Taip pat, galite užsukti į infospalvos.lt, kur galėsite sužinoti kiek dienų liko iki naujų svetainių starto ir užsisakyti elektroninį pranešimą apie atsinaujinančias svetaines.

Stay connected!